SIEPA: Novac za otvaranje novih radnih mesta

Bez autora
Feb 07 2011

Agencija za strana ulaganja (SIEPA) u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja objavila je danas javni poziv za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za investicije zainteresovanim kompanijama. Poziv je raspisan na osnovu Uredbe o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija, a mogu da učestvuju sva preduzeća čiji su proizvodi i usluge predmet međunarodne trgovine. Ukupan iznos sredstava odredjuje se u zavisnosti od propisanih kriterijuma. Rok za slanje prijava za trinaesti krug odobravanja finansijskih sredstava počinje danas i traje do 4. marta. Za investicije u proizvodni sektor podsticaji se za novootvoreno radno mesto kreću između 2.000 i 5.000 evra, odnosno od 4.000 do 10.000 evra za devastirana područja i područja od posebnog interesa - Zaječar, Kraljevo, Niš, Novi Pazar...

SIEPA: Novac za otvaranje novih radnih mestaAgencija za strana ulaganja (SIEPA) u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja objavila je danas javni poziv za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za investicije zainteresovanim kompanijama.

Poziv je raspisan na osnovu Uredbe o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija, a mogu da učestvuju sva preduzeća čiji su proizvodi i usluge predmet međunarodne trgovine.Ukupan iznos sredstava odredjuje se u zavisnosti od propisanih kriterijuma.
 
Rok za slanje prijava za trinaesti krug odobravanja finansijskih sredstava počinje danas i traje do 4. marta.
 
Za investicije u proizvodni sektor podsticaji se za novootvoreno radno mesto kreću između 2.000 i 5.000 evra, odnosno od 4.000 do 10.000 evra za devastirana područja i područja od posebnog interesa - Zaječar, Kraljevo, Niš, Novi Pazar.

Za investicije u automobilsku, elektronsku i industriju informacionih tehnologija i područja od posebnog interesa od 5.000 do 10.000 evra po novom radnom mestu, dok će visina podsticaja za investicije u sektor usluga iznositi od 2.000 do 10.000 evra po novootvroenom radnom mestu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik